Värme

Vi hjälper dig att hitta rätt värmelösning för just ditt hus. Idag finns det en rad olika typer av värmelösningar för dig som har hus. För att hjälpa dig till en så energieffektiv lösning som möjligt har vi valt att jobba med luftvärmepumpar, luftvattenvärmepumpar, fönster och kaminer.

Vi erbjuder också en komplett värmebesiktning där vi går igenom huset med en värmekamera. I menyn till vänster hittar du mer info om våra tjänster och produkter.

 

Energibesparande och miljövänliga luftvärmepumpar i Fagersta

Spara upp till 30-50% av din energikostnad

Vill man minska sin energikostnad är en luftvärmepump en av de åtgärder som betalar igen sig snabbast, speciellt om man har ett hus som värms upp med el. För att besparingen ska bli så hög som möjligt är det viktigt att husets befintliga värmesystem är rätt injusterat, och att termostaterna fungerar bra. Placeringen av inomhusdelen, som sprider värmen, är också viktig för besparingen.

På sommaren kan luftvärmepumpen även användas för skön luftkonditionering och avfuktning, men då ger den naturligtvis ingen energibesparing. Våra luftvärmepumpar har 5 års garanti!

För att sprida värmen från en luftvärmepump till hela huset är det en mycket god investering att installera en Airmove 2.0. En Airmove hjälper till med att förflytta luften i huset. Läs mer

Dagens luft-luftvärmepumparna är riktigt effektiva, även för oss i Norrland. Exempelvis ger Fujitsu LTCN 6,5 kW hela 3,5kW vid minus 25 grader. Vi erbjuder dig kvalitetssäkrade installatörer runt om i hela Sverige! De kan erbjuda den pump som passar era behov bäst.

Hur mycket energi sparar man om man bor i Fagersta med omnejd?

Hur mycket man kan spara genom att installera en luftvärmepump är beroende av en rad olika faktorer. Är det öppen eller stängd planlösning? Antal våningsplan? Finns huset i norra eller södra Sverige? – är några faktorer. Men, ska man generalisera kan man spara in mellan 25-50% av uppvärmningskostnaden.

Storlek på pump?

Storleken på pumpen styrs av hur många kvadratmeter den förväntas kunna värma upp. Det är dock ingen nackdel att gå upp en eller två storlekar. Detta eftersom att pumpen kommer att arbeta lugnare och inte lika ofta gå för full effekt. Det gör också att den slits mindre. Dessutom så klarar en större pump lägre temperaturer, vilket är särskilt viktigt i Norrland

COP-värde. Vad är det?

COP betyder Coefficient of Performance och mäter värmeeffektivitet. Det COP mäter är förhållandet mellan den utvunna värme-energi och förbrukad el-energi. Ju högre COP-värde desto högre effektivitet ska tolkas som hög effektivitet.
Exempel. COP-värde 5,7 betyder att pumpen ger 5,7 gånger så mycket i värmeeffekt som den själv förbrukar i effekt.

COP-värdet mäta ofta vid 7 plusgarder utomhus och 20 plusgrader inomhus.

Fördelar luftvärmepump

  • Inköpskostnaden är låg
  • Enkel att använda
  • Kort tid för att spara in investeringen

Bästa pumpen?

Detta är såklart en väldigt svår fråga att besvara. Dock kan man säga att alla välkända märken håller en hög kvalitet och är effektiva. En till viktig sak är att om man väljer ett välkänt märke kan man vara trygg med att det finns reservdelar. Slutligen så är det viktigt att jämföra hur mycket effekt pumpen ger vid mer än -15 grader.

 

Tillbehör

  • Skyddstak
  • Sidoskydd
  • Fjäder dämpare
  • Rengörings spray
  • MS styrning Airpatrol 99

 

Sprid värmen i hela huset från din luftvärmepump 

 

Bor du i ett hus med flera våningsplan och vill sprida värmen i hela huset? Då har vi lösningen för dig.
Läs mer om hur det med hjälp av en Airmove 2.0 kan sprida värmen från din luftvärmpump.